Rambling Chit-Chat Update Thingy

Saturday, August 08, 2015Hello ladies, 
long time no rambling, unstructured chit-chat. And it wouldn't even happen today if I didn't mess up with my photos because I was actually planning on posting one last beauty review before leaving for the seaside... But the photos turned out really crappy. Oh well.
So instead I just wanted to have a little chat with you and update you on a few things.

First thing is that I'm going to my happy place / seaside. 
I can't even express how happy this makes me cause I've been dreaming of the seaside since last year and we were almost 100% that we won't be going away this year. Thank God this changed, cause I need some vitamin sea, asap! 
I was tossing between whether or not to schedule posts for the time that I'm away, but I didn't really have the time nor a big desire to do that. So there will be a week (or so) of silence here on Sparkle with laughter, but that has been an occurring thing this year.
I'm not sure if you noticed or not, but my schedule has been all over the place and I've been posting a lot less than I used to. Which makes me quite disappointed in myself cause I have so many ideas written down in my notebook and I really wanted to put even more effort into my blog now that I love the look of it.
But I've been really busy with my thesis/ diploma (because you know, everything needs to be done last minute), stressing out about what master's program I want to enroll in, and I also started working at a new student job, which can be quite tiring as I spend A LOT of time in my car and on my feet.
I know I could easily fix this posting withdraw if I just organised my time a bit better, but procrastination. 
My plan is to get back on track and regular ''schedule'' by September. So hopefully you'll keep up with me until then. 
I'm also thinking about making a Facebook page  for my blog, and I would love to know what you think about that; is it a good idea, do you like having one and why do you like it.
It's also been a long time since I've done a giveaway, which is another thing I'm planning on doing soon(ish). Since the giveaway will be for you, my readers, I would love to know if you have any special wishes for it; would you like it to be ''bigger'' but more drugstore, ''smaller'' but high-end, only make-up/beauty products, a mix of beauty & random things. I'm open to any suggestions.
Another thing that has been on my mind a lot recently is the current state of blogging. I had a Twitter debate with Taya and Sandra not long ago, and I kinda want to do a whole blog post on it, but I'm not sure if this would be a good idea as I'm still a bit of a newbie to the whole blogging world and I also don't want anyone to be offended by it. Of course the post wouldn't be targeted to anyone in specific, but I'm scared that someone would think that it is. Need to think about this some more.

I think that's all I wanted to update you on, but I would love to read what you have to say.

Also, have an amazing week!
Sanja ♥

You Might Also Like

16 komentarji

 1. Te čisto razumem glede časa. Jaz sem nekje na istem. Morala bi že zdavnaj napisat magisterij in ja imela sem čas, pa še niti teme nimam. Katastrofa sem. Zdaj bi pa rada vse naenkrat. Seveda tudi študenstko delo vzame svoj čas. I feel you :) Upam, da ti uspe kot si si zadala :)
  Jaz bi z veseljem prebrala tvojo objavo o trenutnem bloganju, ker se mi zdi, da nas več razmišlja in želi kaj povedati, pa na koncu stisnemo rep med noge. Je že tako, da vedno nekomu stopiš na prste, če je namenjeno njemu ali ne. Saj se bo vsak našel kjer se bo hotel. Se veselim, če si premisliš in napišeš :) Lepo se imej na morju. ;) Jaz tudi komaj čakam kot pride moj čas :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaz sem tudi imela ogromno časa ja, ampak vse pustim do zadnje minute potem pa norim :D
   Sem se pa na morju odločila, da jo bom napisala, samo da si pridem do časa :D

   Delete
 2. I love a bit of a rambling chitchat! I hope you have an AMAZING time at the sea side.
  Facebookpage: I'd say yes ;) would be so much fun to follow your blog (and you?) on there.
  What kind of student job are you doing?
  About the give-away, I think a mix between random things and beauty related products would be very nice. But make-up is also very fun to win! :p You'll figure it out, I think we'll all be very happy to enter ^^
  xx

  (If this comment is too long to reply to and e-mailing would be easier, you can always do that! :D)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks girl for your feedback, and I'll definitely e-mail you with all the details as soon as I have a bit of time. I kinda miss chatting with you and I'm curious to know what you're up to as well :)

   Delete
 3. Sem se malo najdla noter, tam pri študentskem delu, koliko časa pobere in to....jaz sem zaradi vsega tega tako pod stresom, zmedena, prav grozno se počutim, kot da te noter skos neki stiska in pravi "ej alo, še to dej, pa še to dej, pa še to dej"
  Tako da jaz če se le da in sm prosta letim do Kopra napolnit baterije, pa čeprav le za kratek čas....
  Facebook stran- definitivno, jaz ful rada spremljam in mi je Facebook dejansko ql za promocijo, prideš morda bolj v stik z bralci, ker veliko ti jih tam komentira itd.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ah, sm ti kar malo favš. Ko bi le jaz bila tako blizu morja, da bi lahko samo za kratek čas skočila kadarkoli bi imela čas :)
   Pa hvala za informacije o Facebook strani, me je ravno to zanimalo kako je kaj glede interakcij :)

   Delete
 4. Te čisto razumem glede degustacij, sem ti rekla da ni vse tak rožasto kot vsi mislijo :D sploh ne vem kak bom zmogla 5 dni zapored na Agri ... Drugače bi mi pa blo všeč če bi naredla fb stran, ker sem pri komentiranju na blogih ponavadi prelena, pa še pogosto mi ne objavi komentarja če prek bloglovina postam :( tak da go for it! Pa tut post glede blogganja in bloggerk bi mi bil kul, sej sma se o tem že pogovarjali :D Upam da se maš fajn na morju :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ni ne, čeprav tudi ni tako hudo, samo vožnja mi je najbolj naporna :D
   Facebook stran pa torej v bližnji prihodnosti bo :D

   Delete
 5. Ja, nujno si naredi FB stran, jaz zadnje čase svoje najljubše blogerke večinoma še tam spremljam, razen tistih, ki nimajo, potem preverim na Bloglovinu. ;)
  Sama sem napisala že 3 osnutke o bloganju in kaj si mislim zadnje čase o tem, pa si potem vedno znova premislim in ne objavim. Ravno iz istega razloga kot ti, ker sem ziher, da bom komu stopila na žulj, tudi če to ne leti nanj. Glede na to, da sedaj blogaš že četrto leto, mislim, da si vse prej kot nova v bloganju in imaš že nekaj za sabo. Jaz kar priznam, da mi najbolj gredo na živce blogerke, ki blogajo manj kot eno leto in so že vse pametne o določenih zadevah (saj točno veš, na kateri komentar to leti). :) Dejansko mislim, da ne bi bilo slabo, če bi se nas več blogerk oglasilo in povedalo svoje mnenje, ker ko bo ena začela, bo zagotovo sprožila verižno reakcijo. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Čisto prav imaš, res bi naj moralo več povedat svoje mnenje, ne glede na to kaj bo potem kdo odnesel od tega.
   Sem se pa res odločila, da napišem objavo, samo upam, da bom vse zajela, kar želim povedat in da bo imelo smisel :D

   Delete
 6. Always write about whatever comes to mind!!

  Makeup Monster

  ReplyDelete
  Replies
  1. I need to listen to this advice more often :)

   Delete
 7. Mene bi tud zanimala objava o ne tolk glitz&glamour strani beauty blogganja. Firbc zenski ;-) pa tud da se zadevo predstavi iz vseh perspektiv. In tud specifika nasega beauty trga.. ;-)

  ReplyDelete
 8. Grrrr, sama sem čisto enaka, vse packam v zadnji minuti. Facebook stran-nujno! =).

  Iskren zapis o blogerski sceni pa prav tako. Sicer ne vem na kaj točno ciljaš, ker sama nisem del beauty blogerske scene in ne vem kaj se dogaja. Sem pa tudi sama opazila, da se je v treh letih odkar jaz blogam, pojavilo veliko punc, ki so začele blogati izključno zato, da bi dobile zastonj make up in kozmetiko od podjetij. To se mi zdi malo žalostno in tudi brezveze. Namen bloganja naj bi bila iskrenost, deljenje dela sebe s svetom, zvestoba sebi in svojemu karakterju, ukvarjanje z nečem, kar imaš res rad in počneš iskreno, ker je to tvoj hobi in strast. Če lahko zraven dobiš še kaj zastonj ali si celo plačan je super, če so ti produkti, ki jih promoviraš res všeč in stojiš za njimi. V bistvu se mi zdi prav, da si plačan za to, da nekomu narediš reklamo. Tisti, ki to počnemo resno se res potrudimo za objave, vzamejo nam veliko časa, tudi denarja včasih. Blogerji imamo določen promet, ki ga firme v Sloveniji na žalost na grd način izkoristijo. Dajo ti nekaj zastonj pa je to to. Ti si pa njim naredil v bistvu kar veliko reklamo. V tujini so firme to že zdavnaj dojele in jim je logično, da tudi plačajo za to reklamo, zato je nekaj blogerjev, ki zelo lepo živijo od tega. Na žalost je hkrati nastal problem v temu, da blogerji niso več iskreni in hvalijo tudi nekvalitetne izdelke, ker so plačani za to. No res je tudi to, da se njihove številke ogledov objav ne morejo primerjati z našimi. Na prvo žogo bi si mislil, da na spletu meje ne obstajajo, pa vseeno obstajajo, ker seveda ne bo eni ameriški firmi v interesu, da bi promovirala svojo trgovino slovenskim bralcem.

  Ahhh, tudi jaz malo ramblam..=)

  Nadaljuj s super objavami, ostani zvesta sebi <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, tudi to izključno bloganje zaradi PR stvari bo definitivno velik del objave ;)
   Pa najlepša hvala za izčrpen komentar :D

   Delete

Like us on Facebook

Pinterest

Subscribe